sâmbătă, 18 august 2012

Pussy Riot și progresul

sursa: www.allvoices.com


Pussy Riot au avut partea de cea mai mare campanie de promovare, fără bani, dar nu gratis. Nici milioane de dolari investiți nu-ți pot aduce așa o promovare. Nu e atât de ușor și simplu să faci atâtea vedete internațioanale să vorbească despre o trupă.  Din această cauză au fost condamnate pentru 2 ani în închisoare - în speranța că peste un an jumate lumea va uita deja de ele(fetele stau deja se află în închisoare de aproape jumătate de an).
Dacă ar fi fost condamnate pentru mai puțin de 2 ani, ar fi devenit cel mai mare și influent oponent al lui Putin, poate mai puternic ca renumitul Navalnii.

Faptul că au ajuns aici prin huliganism prea puțin contează; Faptul că au avut un trecut nu foarte cizelat, foarte puțin contează; faptul că în tot procesul a fost implicată instituția putredă de la fondare - biserica, acum contează puțin: biserica și-a făcut datoria de a susține conservatorismul sub orice regim.

Cât despre Rusia, direcția e clară: În cel mai bun caz se va ajunge în situația Egiptului și a lui Mubarak; șansa pentru a merge după ceva similar  Tunusului a fost omisă în această iarnă; în cel mai rău caz: Coreia de Nord. Scenariul Libia&Gaddafi trebuie exclus din start: Putin are bomba atomică la îndemână, gândirea de pucist KGB-ist în cap, susținut de o armată de tipi cu simțul unui vierme, renumiții milițieni ruși polițiști ruși.

Ce nu toți rușii înțeleg e că între timp, cât ei se joacă de-a istoria și democrație falsă, siberia are "șansa" să devină 西伯利亚, (Siberia în chineză)

PS: am o rugăminte pentru toți care scriu despre Pussy Riot: NU COMPARAȚI CU CE S-AR FI ÎNTÂMPLAT DACĂ AR FI AVUT LOC ÎNTR-O MOSCHEIE!!!! NOI ÎN CE DIRECȚIE MERGEM? EVLUL MEDIU??!!