luni, 16 iulie 2012

Impresii după întrevederea lui Băse cu blogherii și jurnaliștii moldoveni

Prima impresie e faptul că Băsescu nu are încredere că românii îl vor mai menține. Eu văd întâlnirea dată ca un "mulțumesc aniticipat" pentru susținerea pe care i-o vor oferi moldovenii la referendum(cu excepția Vitaliei Pavlicenco care am impresia că nici ea singură nu-și dă seama ce face)

Băsescu rămâne pentru mine unul dintre cei mai apropiați politicieni. Chiar dacă eu sunt un liberal în stil american(social-liberal) iar el e un consevator care conduce uneori cu mâna de fier. Foarte multe din acțiunile sale au fost destul de liberale. Îmi pare mai liberal decât Ghimpu, Chirtoacă și Crin-somnoros Antonescu luați la un loc.
Modul de a spune lucrurile pe șleau îl aproprie și mai tare de liberali.

Băsescu are foarte multe păcate. Dar când te uiți în ce direcție întreptă România copii ăștia verzi la minte, dirijați de interese obscure, îți pui mâinile în cap. Dacă ăști continuă tot așa, situația sub regimul Băsescu va părea situație aproape ideală.

Dacă Băsescu câștigă referendumul, el nu va fi idealizat, mai ales că există mulți care-s plătiți să-i toarne zoi în cap. Dacă Băsescu pierde, nu știu cine va avea putere să-i critice pe prăpădiții care conduc acum România.

Bonus: nu ar fi rău dacă ar fi așa politicieni, care să spună adevărul în ochi, atunci când e nevoie.


Fragmentul dat e o bucată din episodul pilot dintr-un serial HBO. Autorii serialului au vrut să fie cât se poate de realișni și nu l-au făcut câștigător pe personaj.


Pentru cei cu pașapoarte române: Un popor care nu e în stare să înțeleagă, observe unde duc anumite decizii, e destinat pierzaniei.
Dacă vreți să dispăreți de pe pământ, voi, ultimul popor vegetativ, atunci continuați în halul ăsta. În 100 de ani veți fi doar istorie.

Știu că trebuie să faci alegerea diavolului, doar că aici diavolul cel mare e evident.